Sloboda narodu

Publicerad 2014-09-25 11:31:00 i Allmänt,

Radio Dept kommer med nytt. Den här gången med en lite tydligare riktningsförändring än tidigare. Visst, indieinramningen finns där, men i Death to Fascism är beståndsdelarna betydligt mindre melodi och i stället mer beat- och samplingsbaserat. En lättviktigare variant av The Jesus & the Mary Chains Reverence ligger nära till hands för att beskriva soundet. Spännande att följa fortsättningen.
 

Bamboo

Publicerad 2014-09-02 13:29:00 i Allmänt,

Som man ofta letar efter anledningar att vilja lyssna på gitarrbasrad pop och rock! Och oftast finns det noll motiv till det då konservatismen i denna del av musikvärlden i regel saknar gränser. Men ibland kommer det ett Real Estate, en Tame Impala eller varför inte ett Pure X och väger upp balansen en aning.
Och nu har vi finfina Deers, som på EP:n Demo reclaimar rocken en aning. Be mig inte förklara hur deras nonchalanta och halvskräniga chantpop går att betrakta som nyskapande, men det är något i det befriande enkla och avslappnade uttrycket som känns nytt, på en tilltalande 2010-talssida av Moldy Peaches, om ni förstår vad jag menar.
 

Om

Min profilbild

Eddie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela