Know it's a good thing

Publicerad 2014-06-19 14:11:00 i Allmänt,

Shamir, där har ni namnet på senaste kometen på pophimlen. Som om han vore Jimmy Sommervilles och Michael Jacksons lilla kärleksbarn wailar Shamir Bailey, som Las Vegas-talangen heter, sig genom fem svårdefinierade soulpärlor på debut-EP:n Northtown. Trots spännvidden mellan Mr Fingers-housen i If It Wasn't For You till bomullsplockargospelen mellan Arthur Russell och Mahalia Jackson i finaste I'll Never Be Able To Love, är det hela på något sätt uttrycksmässigt homogent och alldeles fängslande.
 

Odd Waves

Publicerad 2014-06-17 09:21:00 i Allmänt,

Månadens guldgruva finns i Australien. Sydney-baserade Soundcloud-dj:n Steele Bonus mixar ihop fullständigt underbara blandningar av generiska diskorariteter och excentriska 80-talspärlor. Om låtar som Charlelie Couture - Misissippi Dancing och Bianca - La Fourmi är gammal skåpmat är det här ingenting för dig, men du som vill befinna dig i samma universum som Grace Jones och Saada Bonaire en stund och ha din beskärda del av studsande basgångsexotism och kantiga diskogitarrer har en del guldkorn att upptäcka.
 

Lacroix

Publicerad 2014-06-17 08:09:00 i Allmänt,

Den är redan sönderhyllad, solodebuten Kärlekslåtar. Och med all rätt. Lorentz autotunar ut sitt hjärta mellan smattrande hihats och modulerade syntslingor som om han vore Drakes eller Kanye Wests svenske kusin. Trots en del textmässiga banaliteter är Kärlekslåtar en utmärkt samtidsmarkör och frustande albumhelhet som gissningsvis kommer varaen av de bästa svenska skivorna när 2014 ska summeras.
 

Om

Min profilbild

Eddie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela