Horrorindie

Publicerad 2009-04-30 13:20:35 i Allmänt,Behöver du en motvikt till allt det här med vårkänslor som alla pratar om, kan jag varmt rekommendera Blank Dogs nya album Under and Under. Den är knastertorr gotpop från de allra ogästvänligaste och monokroma delarna av 80-talet. Fad Gadget, Cabaret Voltaire och Liaisons Dangereuses är grupper ligger nära till hands för att beskriva soundet. Precis som tidigare, alltså. Några av låtarna, som utmärkta Setting Fire To Your House, känner du igen om du följt gruppen, men här finns också mer än en handfull finfina nya melodier klädda i obduktionsrock och gasmask. Ska vi kalla det horrorindie, kanske?

Don't think you've got it made

Publicerad 2009-04-29 08:24:50 i Allmänt,Kanske säger jag det redan självklara nu, men visst är väl ändå 10 CC:s I'm Not In Love en förkrossande bra låt, hur man än vrider och vänder på det? En sanslöst fin melodi, en knivskapt formulerad text (se nedan) på ett ovanligt psykopatiskt kärlekstema. Den här AOR-balladen är en av våra verkliga moderna evergreens som aldrig kommer sluta spelas på reklamradiostationernas kärleks- eller nattprogram. Inte mig emot. Kollar man runt på YouTube hittar man den i en uppsjö olika versioner. Inte överraskande har Pretenders, som tillsammans med Bryan Ferry kanske leder ligan över bästa coverval, gjort den version av den här karamellen. Kolla även in Krismas syntnördiga version. Och slutligen, här hittar du en kort dokumentär om låtens tillkomst.  

I'm not in love, so don't forget it. It's just a silly phase I'm going through
And just because I call you up, don't get me wrong, don't think you've got it made
I'm not in love, no-no (It's because...)

I like to see you, but then again, that doesn't mean you mean that much to me
So if I call you, don't make a fuss, don't tell your friends about the two of us
I'm not in love, no-no (It's because...)

I keep your picture upon the wall, it hides a nasty stain that's lyin' there
So don't you ask me to give it back, I know you know it doesn't mean that much to me
I'm not in love, no-no (It's because...)

Känslor som stannar en lång tid?

Publicerad 2009-04-27 21:32:21 i Allmänt,
Haha, har ni hört Avner, Sincerely Yours nya omslagspojke? Jag vet inte vad man ska säga, men första gången jag hörde Bed för mig kunde jag knappt hålla mig för skratt. Vad är det här, liksom? Har Jan Ausonius blivit frisläppt under villkor att gå i musikterapi? Har Carl Bildt blivit signad av Service Records? Eller en reinkarnerad Hasse Ekman som ordnar balearicafestival på Dramaten? Jösses, det här hjärnskadade moderatsvaret på Nordpolen borde vara lättare att avfärda än tusen nödrim, men nånstans kan jag ändå inte låta bli att lyssna. Musiken är dagsaktuell karibienhouse i stil med Air France eller Tough Alliance och låtarna har hitpotential, men Avners lobotomerade pratsång och explicita textformuleringar tar oerhört stor plats och är antagligen en publik vattendelare. Eller vad sägs om texten till Känslor:

"Bilden av dig, den finns kvar. På min vägg, på min vägg. Minnet av dig, det är starkt. Det är starkt. För evigt. Minnen tillsammans, saker vi gjort. Det är känslor som stannar en lång tid. Det är känslor som stannar en lång tid. Bilden av dig, den finns kvar. På min vägg, på min vägg. Mina tankar handlar om dig. Ständigt, ständigt. Jag kommer inte att glömma dig. Det är känslor som stannar en lång tid. Minnen tillsammans, saker vi gjort. Det är lustigt, men det är sant. Det är sant, men inte lustigt. Tiden den kommer och tiden den går, men jag tänker på dig. Det är känslor som stannar ett helt liv. Det är känslor som stannar en lång tid. Det är känslor som stannar ett helt liv..."

Genialisk kärlekspoesi eller pinsam gymnasieaula? Fågel eller fisk? Jag har faktiskt ingen aning - vad säger ni? 

Om

Min profilbild

Eddie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela