Saft och morotskaka

Publicerad 2008-06-29 21:24:46 i Allmänt,Är de inte för söta, flickorna i Those Dancing Days? Den smittande bubbelgumsgjädjen som vi hört tidigare hittar man även på senaste singeln. Run Run låter som ett fnittrigt saft- och morotskakekalas med Bangles, The Seeds och The Music Machine som gäster i bersån. Den avväpnande och självsäkra charmen (inte minst hos Linnea Jönsson som sjunger väldigt bra) gör att man accepterar att soundet och låtarna är stöpta lite väl för mycket i en och samma form. Kolla även in skrattgropar, allmänt småbus och Chloë Sevigny-lookalikes i videon:

http://youtube.com/watch?v=s_BipSttqGk

Seeing Sounds

Publicerad 2008-06-29 15:19:38 i Allmänt,Jag har hört att N.E.R.D. har gjort en ny skiva. Jag har hört att de fortsätter på det inslagna funkmetal-spåret. Jag har hört att skivan låter som ett livestökigt Red Hot Chili Peppers. Jag har hört att debuten "In Search of..." var jättecharmig med utmärkta låtar som Things Are Getting Better, Run To the Sun och Provider och att Pharell var den mest karismatiske frontmannen världen sett och att de representerade nån slags förnyelse av den amerikanska hiphopscenen. Jag har också hört att våra vägar varit åtskilda ända sedan de första metalexperimenten började.

Nattöppet

Publicerad 2008-06-23 20:50:49 i Allmänt,Nu vet jag inte om det brunnit i proppskåpet totalt, men faktum är att jag har fallit en smula för Detektivbyråns skiva E18 Album. Trots att alla hemska vauduville- och barnteater-mätare egentligen står på rött är det nånting med de här små dragspels- och speldosekaramellerna som är svåra att motstå. Det är svårt att säga exakt vad som skiljer det här från en Rickard Wolffsk teaterpastej, men min gissning är att det är den blyga och moderna klipp- och klistra-framtoningen som gör att Detektivbyrån låter som ett slags follkmusikssvar på Junior Boys eller ett laptopifierat Maher Shalal Hash Baz.
Om du någonsin undrat hur ett svensk motsvarighet till Yann Tiersens filmmusik till Amelie från Montmartre hade låtit om den spelats in i Göteborg har du svaret här. Är förresten Tim Burton informerad om att soundtracket till hans nästkommande redan finns att köpa på Ginza? Och visst ser omslaget ut att vara hämtat från Skrot-Nisse?

Om

Min profilbild

Eddie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela