Champagne kisses

Publicerad 2014-10-15 16:37:00 i Allmänt,

Så var det här, the Album of the Year, som det redan utnämnts till på förhand på många håll. Och som vi väntat tålmodigt medan Jessie portionerat ut det ena gyllene smakprovet efter det andra under året.
Och förväntningarna infrias, kan man väl säga. Jessie Ware kombinerar smakfullt lika delar blåsval britsoul i stil med Everything But the Girl, Sade m fl med små nypor modern dubstep (som t ex Mount Kimbie, Kingdom och Koreless) och hipsterretrosväng (Blood Orange, Inc, Weeknd etc). På samma gång som det är modernt och självsäkert är det också ett utdraget olycklig kärlek-melodram i 15(!)-akter med spruckna vinglas och slocknade mobildisplayer som självklar rekvisita i ensamma hotellrum.

Blev tvungen att rangordna låtarna:
1. Tough Love
2. Want Your Feeling
3. Sweetest Song
4. Kind of…Sometimes….Maybe
5. Champagne Kisses
6. Say You Love Me
7. Keep On Lying
8. Cruel
9. Pieces
10. Desire
11. You & I
12. Share It All
13. The Way We Are
14. Midnight Caller
15. All On You
 

Du är allt jag har

Publicerad 2014-10-07 16:26:00 i Allmänt,

Olsson, kort och gott, är namnet på swedens finest i popväg just nu. Vem den avige artisten bakom stormglasögonen är kvittar, det viktiga är att hans split-EP Dimma/Lambada är en förtjusande ljusskygg liten kärlekspakt mellan Kjell Höglund och Ariel Pink, som antagligen alldeles för få kommer att upptäcka.

Om

Min profilbild

Eddie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela