Silence is wild

Publicerad 2008-10-31 17:28:11 i Allmänt,Så var den äntligen här, Frida Hyvönens nya skiva. Inte helt oväntat är den ganska precis så stark och fängslande man kunde hoppas. Silence Is Wild är full av storslagna och förtvivlade pianoballader som får mig att tänka på andra kvinnliga artister med dramatiska uttryckssätt som Kate Bush och PJ Harvey men också att tänka att det här är en svensk Dog Man Star. Ah, det kanske låter högtravande, men det är något med Hyvönens integritetsfulla och kompromisslösa utryck som stirrar en rakt i ögonen och säger att ”det här är fanimig på allvar” när hon redogör för nostalgiska ungdomsförälskelser och andra bitterljuva vardagsbetraktelser.  Det här är utan tvivel en av årets bästa svenska skivor. Lyssna bara på Dirty Dancing, Birds och redan genomvackra Enemy Within.

Little Joy

Publicerad 2008-10-31 07:58:29 i Allmänt,Saknar du precis som jag The Strokes? Då finns ett utmärkt alternativ till New York-bandet i form av Little Joy. Det är Strokes-trummisen Fabrizio Moretti som gör den bästa soloavstickaren som någon av Strokes-medlemmarna hittills gjort. Det är melodisk solskenspop nånstans mellan Frank Sinatra på Hawaii-semester, Jimmy Cliff producerat av Vampire Weekend eller Paul Simon i eftermiddagssolen i Mississippi. Ljudbilden är visserligen riktigt burkig, men låtar som Brand New Start, No One's Better Sake och Shoulder To Shoulder är tillbakalutad croonerrock som värmer i novemberkylan.

Don't Be Kate

Publicerad 2008-10-28 21:14:32 i Allmänt,Är inte det här bara för bra? Supersvängig house/rap/disco/breakdance-hybrid som bygger på den svartvita logik man bara hittar mitt i 80-talets mest förvirrade del av musikhistorien. Ja, jag vet ingeting om gruppen, men vem bryr sig?
Steget från Freeze och deras I.O.U. är inte så långt till senaste MySpace-fyndet Don't Be Kate. Samma housegrund under popmelodierna, liksom. Visserligen så mycket en flickvariant av Le Sport man kan tänka sig, men åtminstone jag fick inte nog av den typen av naivt svenskifierade Pet Shop Boys-pop som Nahla & Karin presterar. Lyssna på fina Passport och Dance Kate - du kanske hör lite Field Mice, St Etienne och Marine Girls i den du också förutom de givna Kalle J och Nordpolen-vibbarna.

Om

Min profilbild

Eddie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela