W-märkt

Publicerad 2009-05-29 09:13:45 i Allmänt,Wilco
kan vara ett av de pålitligaste banden som finns. Som en trygg och trevlig americana-kompis från förr med stabila melodier i cowboyhatten som man kan hålla i handen när popvärlden snurrar lite för fort. Nya Wilco (The Album) är visserligen långt ifrån deras bästa - den kan inte mäta sig med Summerteeths (1999) sprudlande harmonifester och innehåller inget av  Yankee Hotel Foxtrots (2002) experimentlusta - men är ändå helgjuten Wilco-kvalitet som inte gör bort sig i deras övriga diskografi. Och Jeff Tweedys smått vemodigt knarriga sång är alltid trevligt att återse. Lyssna bara på låtar som I'll Fight, You and I och Deeper Down. Har du känt att du saknat några klassiska Wilco-dängor på sistone har du dem här.

Lennart Persson

Publicerad 2009-05-26 14:10:01 i Allmänt,Det är sorgligt att Lennart Persson är död. Stora delar av nittiotalet var den gemytlige musikskribenten en av de mest betydelsefulla inputs en popnörd kunde ha. Oavsett om det gällde Stax-soul, Sun Records-rock'n' roll, allehanda obskyra blues- och countrygubbar, 60-talspop eller nåt annat, så var det hela alltid toppat med en rejäl dos passion och kalenderbitarfakta som få skribenter kunde mäta sig med. Feber-redaktionen som han var en del av tillsammans med Lokko, Gradvall och Olsson var ett av de vitalaste popforum som någosin funnits i Sverige. Ända fram till slutet verkar han ha haft med sig den här glödande entusiasmen.  Hans sista artikel som publicerats på han hemsida handlade om "The Kinks sextiotal och allra tidigaste sjuttital". Bara en sån sak.
Listan på svenska läsare och musikentusiaster som har inspirerats av Persson kan antagligen göras lång. Vad vore exempelvis såna som Markus Larsson, Anders Nunstedt, Håkan Steen och Per Bjurman utan farbror Perssons livslånga handledning? Eventuellt kommer en Lennart Persson-inspirerad spotifyplaylist presenteras här inom kort som en blygsam blogghyllning till en bortgången popnörd med ett bultande hjärta.

Om

Min profilbild

Eddie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela