Love is not Ipredlagen

Publicerad 2009-03-31 21:53:08 i Allmänt,Den första april träder Ipredlagen i kraft. Jag ska fira det med att gå till en skivaffär och köpa en cd-skiva för 200 kr som jag ska ha helt för mig själv istället för att låta hela världen ta del av den om de har lust.

Love is not pop

Publicerad 2009-03-31 21:24:49 i Allmänt,Så var den här, El Perro Del Mars Love Is Not Pop. Samarbetet mellan Assbring och Lissvik tycks motsvara förväntningarna. Best of both worlds, som man brukar säga.

Man var bland molnen

Publicerad 2009-03-30 07:57:53 i Allmänt,Anna Järvinens Man var bland molnen är precis som väntat en förtjusande folkrockskiva på svenska. Låtar som Låt det dö, Boulevarden och Sosial kompetens [sic!] är fjäderlätt Dylanrock utan vare sig skägg eller mockajacka. Istället springer den här neoproggiga blockflöjts- och stråkfolkrocken bekymmersfritt omkring barfota i linnekläder och längtar till växtfärgningskursen. Släktskapet till både ny (Fence Records, King Creosote, James Yorkston m.fl.) och gammal folkrock (Vashti Bunyan, Linda Perhacs m.fl.) är uppenbar. Man kan med andra ord säga att Järvninen klarade den "svåra andraskivan"-problematiken med bravur, för det här är faktiskt bättre än debuten Jag fick feeling. Årets hittills bästa svenska skiva? Ja, kanske.

Om

Min profilbild

Eddie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela