A rainbow aims

Publicerad 2008-11-30 20:08:42 i Allmänt,Om du tyckt att det varit för lite potheads i pälsmössor inom popmusiken på sistone kan du äntligen andas ut. Brightblack Morning Light, eller Rachael Hughes och Nathan Shineywater, som de egentligen heter, tar med Will Oldham som mentor den marijuanadoftande flanellskjortan in i finrummet igen med nya albumet Motion To Rejoin. Förutom att de antagligen odlar både biodynamiska morötter och egenproduserat hasch på sin ranch i New Mexico gör de även sin suggestiva och valiumdåsiga folkpsykedelia som ligger bekvämt avsmullen i en soffa nånstans mellan Spiritualized, Sly & the Family Stone, Grateful Dead och Royal Trux. En meditativ och nonchalant kontrast till den uppspeedade decemberstämningen, eller nåt. 

I'll never return to this sad place again

Publicerad 2008-11-27 14:49:43 i Allmänt,Från ingenstans dök den här låten upp i medvetandet. Domotics mjuka och misogyna AOR-dröm var utan tvekan ett av 2005 års största popögonblick, men glömdes sorgligt nog bort i det efterföljande mediabruset. Det har varit oroväckande tyst omkring Stéphane Laporte och hela Active Suspension-etiketten sedan dess. Låt oss hoppas på något livstecken i framtiden och lyssna på I Hate You Forever och hela det underskattade Ask For Tiger-albumet under tiden.

Camouflage

Publicerad 2008-11-25 19:42:19 i Allmänt,Robert Wyatt är en återkommande figur i den här bloggen. Den mysige Canterbury-tomten har för vana att ge sig in i allehanda andra artisters projekt. Som tur är. Den här gången har han engagerat sig i den tyska artyfarty-artisten Barbara Morgensterns senaste skiva. I och för sig bara på en låt, men Camouflage är en vemodig historia i renlärigt jazzig Wyatt-stil. En liten eftertänksam minipärla så här mitt i i november. Fint.

Om

Min profilbild

Eddie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela